ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Η Ελληνική Εταιρεία Σχολικής Εταιρείας (Hellenic Association of School Psychology-HASP) είναι μια νέα κοινότητα σχολικών ψυχολόγων, ακαδημαϊκών, ερευνητών, παιδαγωγών, ειδικών της ψυχικής υγείας, ειδικών παιδαγωγών και άλλων επαγγελματιών που εργάζονται στα σχολεία.

Η Ελληνική Εταιρεία Σχολικής Ψυχολογίας έχει δημιουργηθεί για να παράσχει μια επιστημονική στέγη και να αποτελέσει μια πλατφόρμα ανάπτυξης για τους σύγχρονους Έλληνες και Ελληνίδες σχολικούς ψυχολόγους σε σύγχρονο βηματισμό με το διεθνές γίγνεσθαι.

Είμαστε η μόνη αναγνωρισμένη επιστημονική μη κερδοσκοπική εταιρεία Σχολικής Ψυχολογίας στην Ελλάδα και από το 2021 είμαστε affiliate μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Σχολικής Ψυχολογίας (International Association of School Psychology-ISPA).

Στόχος μας είναι να αγκαλιάσουμε όλους και όλες τις/τους συναδέλφους σχολικούς ψυχολόγους σε όλα τα πλαίσια (σχολεία, ειδικά σχολεία, ΕΠΑΛ, ΚΕΔΑΣΥ, ιδιώτες κλπ) εργασίας τους.

Θέλουμε να προάγουμε την ταυτότητα και το επάγγελμα του σχολικού ψυχολόγου σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης από το πρώιμη παιδική ηλικία και μέχρι το Λύκειο και περαιτέρω. Στόχος μας η παροχή ποιοτικών ψυχοπαιδαγωγικών υπηρεσιών αξιολόγησης, πρόληψης και συνεργατικής συμβουλευτικής (consultation) σε γονείς, εκπαιδευτικούς, παιδιά και εκπαιδευτικά συστήματα. Στρατηγικός μας στόχος είναι να γίνουμε συνομιλητές στο υψηλότερο επίπεδο με ανθρώπους στα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας που χαράζουν εκπαιδευτικές πολιτικές και αφορούν όλα τα παιδιά στις σχολικές κοινότητες.

Σας περιμένουμε στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας που θα γίνει διαδικτυακά στις 17-18 Νοεμβρίου 2023. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει. Το συνέδριο συνδυάζει  κεντρικές ομιλίες από Έλληνες/Ελληνίδες ομιλητές/τριες και συναδέλφους σχολικούς ψυχολόγους από την Αμερική και το Ηνωμένο Βασίλειο. Στο πλαίσιο του συνέδριου θα υλοποιηθούν και εφτά (7) βιωματικά σεμινάρια που είναι αποκλειστικά ανοιχτά σε επαγγελματίες με στόχο για να εξελιχθούν οι γνώσεις και οι δεξιότητες τους.

Στο άμεσο μέλλον θα χαρούμε να γνωριστούμε και από κοντά και δια ζώσης, ώστε να αποτελέσουμε μια επιστημονική κοινότητα και μια ομάδα πίεσης για να βελτιωθούν τα σχολεία και όλες οι παρεχόμενες ψυχοπαιδαγωγικές υπηρεσίες για τα παιδιά και ιδιαίτερα για παιδιά ευάλωτα, περιθωριοποιημένα και παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Επίσης στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε τους ανθρώπους που φροντίζουν τα παιδιά μας δηλαδή τους γονείς και εκπαιδευτικούς με ένα συστηματικό τρόπο.

Είμαστε μια επιστημονική εταιρεία με έμφαση στο πεδίο και την παιδαγωγική πράξη (από το νηπιαγωγείο και μέχρι το Λύκειο) με ιδρυτικά μέλη που έχουν εξελιγμένες κλινικές δεξιότητες σε όλα τα επίπεδα (αξιολόγηση, συμβουλευτική, πρόληψη, παρεμβάσεις), και διεθνή ερευνητική παρουσία με κινητικότητα σε όλα τα επίπεδα της Σχολικής Ψυχολογίας.  Είμαστε μια εταιρεία με όραμα για ένα καλύτερο ποιοτικότερο Ελληνικό σχολείο και με στοχευμένες δράσεις σε όλη την επικράτεια για την προαγωγή της Σχολικής Ψυχολογία και για την προαγωγή της ψυχικής υγείας όλων των εμπλεκόμενων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Με εγκάρδιους χαιρετισμούς,

Αναστάσιος Ματσόπουλος, Ph.D.

Αναπληρωτής Καθηγητής Σχολικής Ψυχολογίας
Σχολικός Ψυχολόγος με μόνιμη άδεια άσκησης επαγγέλματος
σε ΗΠΑ (Νέα Υόρκη), Ελλάδα & Κύπρο
Διευθυντής Μονάδας Σχολικής Ψυχολογίας, ΚΕΜΕ Πανεπιστημίου Κρήτης
Ιδρυτής & Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής
Eλληνικής Εταιρείας Σχολικής Ψυχολογίας
Hellenic Association of School Psychology (HASP).

Scroll to Top