ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 2ο  Διαδικτυακό Πανελλαδικό Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας

Ανακοινώνεται το 2ο  Διαδικτυακό Πανελλαδικό Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Σχολικής Ψυχολογίας (Hellenic Association of School Psychology-HASP).

Το συνέδριο ξεκινά στις 17.11 με ένα σεμινάριο αποκλειστικά για τους φοιτητές/τριες και 18.11 Σάββατο είναι ανοιχτό με εγγραφή για το ευρύτερο κοινό και τους επαγγελματίες.

Η Ελληνική Εταιρεία Σχολικής Ψυχολογίας (Hellenic Association of School Psychology–HASP) ιδρύθηκε το 2021 από επαγγελματίες σχολικούς ψυχολόγους, ερευνητές/τριες και ακαδημαϊκούς της Σχολικής Ψυχολογίας. Στόχος της Εταιρείας είναι η προαγωγή του επαγγέλματος του/της σχολικού ψυχολόγου, της αναγνώρισης της ειδικότητας της Σχολικής Ψυχολογίας στην Ελλάδα και της προαγωγής της εφαρμοσμένης και βασικής έρευνας στο πεδίο της Σχολικής Ψυχολογίας.

Η Eλληνική Εταιρεία Σχολικής Ψυχολογίας (HASP) είναι από τον Ιούλιο του 2021 affiliate member (συμβεβλημένος επαγγελματικός φορέας) της Διεθνούς Εταιρείας Σχολικής Ψυχολογίας (International Association of School Psychology) ISPA. Η Εταιρεία έχει διεθνή παρουσία με ερευνητικές εργασίες και συμμετοχή σε διεθνή ερευνητικά projects. Email επικοινωνίας: hasp.observatory@gmail.com

Το Συνέδριο θα γίνει εξ ολοκλήρου διαδικτυακά το ΣΑΒΒΑΤΟ 18 Νοεμβρίου 2023, στις 10:00ΠΜ – 7:30ΜΜ με θέμα «Ψυχική Υγεiα για Παιδιά και Εφήβους στην Μετά COVID-εποχή: Προληπτικά και Παρεμβατικά Προγράμματα στα Σχολεiα για την Συστημική Προαγωγή του Ευ Ζην & Ψυχικής Ευεξiας».

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 15/11 στον σύνδεσμο εδώ: https://forms.gle/NXqBQhz4Uv6Chc9J8

Όλες οι πληροφορίες εγγραφής στο συνέδριο μπορούν να βρεθούν στην ιστοσελίδα της Εταιρείας στη διεύθυνση https://greekschoolpsych-observatory-hasp.org

Επίσης για περαιτέρω πληροφορίες για το συνέδριο μπορεί το κοινό να απευθύνεται στο hasp.observatory@gmail.com

Στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας, συμμετέχουν διεθνείς και έλληνες ομιλητές και ομιλήτριες. Επίσης συμμετέχουν με ομιλίες, σεμινάριο και βιωματικά εργαστήρια Έλληνες επαγγελματίες σχολικοί ψυχολόγοι, ερευνητές/τριες και Καθηγητές/τριες της Σχολικής Ψυχολογίας και άλλων ειδικοτήτων.

Το συνέδριο απευθύνεται σε σχολικούς ψυχολόγους, φοιτητές/τριες σχολικής ψυχολογίας, παιδαγωγικών σχολών και άλλων συναφών αντικειμένων καθώς και ειδικούς παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, κοινωνικούς λειτουργούς, λογοθεραπευτές, γονείς και ενδιαφερόμενους ερευνητές/τριες σε θέματα σχολικής & εφαρμοσμένης στο σχολείο ψυχολογίας (πχ εκπαιδευτική, κλινική και συμβουλευτική ψυχολογία).

Τέλος, το συνέδριο είναι ανοιχτό σε γονείς και ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την αγωγή και εκπαίδευση παιδιών από την προσχολική ηλικία και μέχρι το Λύκειο.

Scroll to Top