Δελτίο Τύπου – 6 Οκτωβρίου 2022

Ανακοινώνεται το 1ο Πανελλαδικό Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας στο Πεδίο που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Σχολικής Ψυχολογίας (Hellenic Association of School Psychology-HASP). To συνέδριο είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους και θα γίνει διαδικτυακά (online).

Η Ελληνική Εταιρεία Σχολικής Ψυχολογίας (Hellenic Association of School PsychologyHASP) ιδρύθηκε το 2021 από επαγγελματίες σχολικούς ψυχολόγους, ερευνητές/τριες και ακαδημαϊκούς της Σχολικής Ψυχολογίας. Στόχος της Εταιρείας είναι η προαγωγή του επαγγέλματος του/της σχολικού ψυχολόγου, της αναγνώρισης της ειδικότητας της Σχολικής Ψυχολογίας στην Ελλάδα και της προαγωγής της εφαρμοσμένης και βασικής έρευνας στο πεδίο της Σχολικής Ψυχολογίας.

Η Eλληνική Εταιρεία Σχολικής Ψυχολογίας (HASP) είναι από τον Ιούλιο του 2021 affiliate member (συμβεβλημένος επαγγελματικός φορέας) της Διεθνούς Εταιρείας Σχολικής Ψυχολογίας (International Association of School Psychology) ISPA. Η Εταιρεία έχει διεθνή παρουσία με ερευνητικές εργασίες και συμμετοχή σε διεθνή ερευνητικά projects. Email επικοινωνίας: hasp.observatory@gmail.com

Το Συνεδρίου θα γίνει εξ ολοκλήρου διαδικτυακά το ΣΑΒΒΑΤΟ 5 Νοεμβρίου 2022, στις 10:00ΠΜ – 7:30ΜΜ με θέμα «Η Επαγγελματική Ταυτότητα, ο Ρόλος και το Μέλλον του Σχολικού Ψυχολόγου στην Ελλάδα Σήμερα».

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 25/10 στον σύνδεσμο: https://forms.gle/CRTkiq4ChVMmDxR49

Στο 1ο Πανελλαδικό Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας στο Πεδίο, συμμετέχουν διεθνείς ομιλητές και τέως πρόεδροι της Διεθνούς Εταιρείας Σχολικής Ψυχολογίας (Ιnternational School Psychology AssociationISPA). Επίσης συμμετέχουν με ομιλίες, στρογγυλό τραπέζι και βιωματικά εργαστήρια Έλληνες επαγγελματίες σχολικοί ψυχολόγοι, ερευνητές/τριες και Καθηγητές/τριες της Σχολικής Ψυχολογίας.

Το συνέδριο αυτό απευθύνεται σε σχολικούς ψυχολόγους, φοιτητές/τριες σχολικής ψυχολογίας, παιδαγωγικών σχολών και άλλων συναφών αντικειμένων καθώς και ειδικούς παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, κοινωνικούς λειτουργούς, λογοθεραπευτές, γονείς και ενδιαφερόμενους ερευνητές/τριες σε θέματα σχολικής & εφαρμοσμένης στο σχολείο ψυχολογίας (πχ εκπαιδευτική, κλινική και συμβουλευτική ψυχολογία).

Scroll to Top